lauantai 12. joulukuuta 2015

Arviossa: Meteor Gin- Hopeanuolen tiivis tietopaketti

Ginga Seiken Densetsu Ginga Nagareboshi Gin 
- Kanzenkaisetsusho - Meteor Gin
Yoshihiro Takahashi, 2000, 
Punainen jättiläinen


Tavallista mangaa suuremmassa, lähes 200 sivuisessa kirjassa on aivan alkusivuilla itse  Takahashin haastattelu, jossa mestari kertoo sarjan alusta ja hahmojen synnystä. Valottaapa hän myös jonkin verran omassa elämässään kohdanneista koiristaan.
Esittelyt niin kaikista koirista, ihmisistä, karhuista kuin susistakin ovat monipuolisia ja hyvin tiivistettyjä. Tiedot ovat toisaalta osa jo sellaisia joita lukija on jo ennestään tiennyt hyvin, ainakin itse.Tietysti tämä sisältää paljon uutta asiaakin, esimerkiksi rotuja
Opus on kaikenkaikkiaan todella kattava.
Nautittavaa lukemista!

Kesällä 2012 tekemäni kirjalöytö on yksi parhaimpia, ehdottomasti.
Urumista mukaan nappaamassani Meteor Gin- tietokirjasessa on oikeastaan mukana kaikki mitä tästä sarjasta kannattaa tietää.

Kirjassa tiivistetään muutamaan aukeamaan koko Hopeanuolen tarinan idea ja juoni. Uutisartikkeleita, joissa kirjoitettiin tarinan "ilmiöistä" sanomalehti tyylillä, sai lukea suu hymyssä.

Kansikuva on yksinkertainen ja tyylikäs, ja vaihtelua taisteluntäytteisille ja värikkäille kuville.
Kirjan menestyksestä kertoo myös se, että ensimmäinen painos oli ilmeisesti myyty nopeasti loppuun.

Tuntuu kuin kirjaa olisi tehty pieni pilke silmäkulmassa. Ihanan itseironista tekstiä todella; samaan on pyritty Weedille tehdyssä samantyyppisessä tietokirjasessa Taisteluiden aika, mutta aivan yhtä korkealle se ei kurkota. Jos Hopeanuolen tarina ei vielä ole läpikäytynä niin tällä kirjalla pääsee nopeasti perille, vaikka sisältääkin spoilereita tarinan kulusta. Eikä se välttämättä toisaalta ilman niitä toimisikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti