lauantai 12. joulukuuta 2015

Weed 1- Seikkailu Alkaa!



Weed on pieni rohkea akita-koiran pentu, joka lähtee etsimään legendaarista isäänsä, Giniä. Vaarojen täyttämä matka kohti Ouun vuoria alkaa, kun Weedin emo kuolee. Pelkurimainen, mutta hyväsydäminen GB päättää liittyä pienen pennun matkaseuraksi. Mitä heitä mahtaa odottaa Ouun vuorilla, jossa Ginin huhutaan hallitsevan koirien paratiisia?

Tästä kaikki viimein lähtee alkamaan! Sen jälkeen kun oli saanut koko GNG-osion luettua alusta loppuun, alkoi innolla odottaa jatko-sarjan ilmestymistä suomen kielellä.
Ensimmäisessä osassa Weed oli tietysti vielä aivan pieni, vajaa puolivuotias pentu, joka epäonnekseen menetti emonsa taudille. Tuuriakin oli, se kuitenkin tapasi arkajalkaisen mutta hyväsydämisen, 8-vuotiaan GB-englanninsetterin, joka päätti lähteä saattamaan pentua kohti Ouuta. Äidiltään kuulemien tarinoiden mukaan pennun isä on maineikas Gin, Akakabuton kaatanut nykyinen Ouun ylipäällikkö, paratiisin perustaja. Josta kuitenkaan ei ole ilmeisesti toviin kuulunut mitään.
Matkallaan Weed ja GB jelppivät Sasuke-nimistä koiraa, kun Sasuke suuntaa metsästämään sorsia maatilalta, jota vartioi vahva tosa-koira. On vähällä, ettei Sasuke jää pedon hampaisiin. Jo näin alussa Weed tekee vaikutuksen rohkeudellaan toisiin koiriin.

Matkalla kaksikko törmää myös sairaaseen Lenny-narttuun, joka etsii kadonnutta Mer-pentuaan. Tässä ajaudutaan kärhämiin vuorirosvokolmikon kanssa, joka käyttää häikäilemättömästi koiranpentua juoksupoikanaan. Mer on alistettu tähän eikä se enää luota emoonsa. Blue, kolmikon kapteeni, on saanut Merin vahvaan uskoon siitä miten se olisi kuollut ilman Bluen, Nedin ja Bellin apua.
Hook-niminen kotikoira tuntee kaunaa vuorirosvoja kohtaan, sillä se on itse nuorempana joutunut palvelemaan näitä ja menettänyt veljensä Bluen tapettua se niskuroinnista. Kun kokoa ja voimaa on hitusen enemmän tullut, niin on aika kostaa lapsuuden traumat.
Weed ei hyväksy kolmikon tekoja ja vaatii rangaistusta niiden teoista…

Tätä oli varsin mielenkiintoista lukea, ja innolla kävinkin kannesta kanteen läpi. Odotin kyllä jo tässä osassa Ouun vanhojen soturien näkemistä, onhan suuresta taistelusta kuiteskin jo ainakin 13 vuotta. (Mangan mukaan, animessa taisi olla enemmän, olisiko ollut 15).

Smithin näkeminen oli iloinen yllätys, toivottavasti muitakin alkaisi vähitellen ilmestyä enemmän.. 

- joulukuussa 2012 osa 1+2 kaupoissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti