lauantai 7. huhtikuuta 2018

Weed 37: Lähestyvä Uhka

Weedin ja Koyukin suhde syvenee. Toisaalla kauas Ouusta vaeltanut Jerome joutuu hengenvaaraan. Koiria uhkaa jälleen uusi vihollinen.

Tästä sarjan osasta olen alkanut pitää (silkasta mielenkiinnosta ja uteliaisuudestani) kun vertaa vaikkapa tuohon apinasaagaan, nimittäin SOTAKOIRATARINAAN. On kuulemma melko pitkä, mutta uskon olevan mielenkiintoinen!

Tästä kun on vain kuvia nähnyt etukäteen, näyttäisi olevan että aika paljon esiintyy Jeromen rotutovereita. Hyvä hyvä, tykkään itse sakemanneista todella paljon.
Jerome on siis vaeltanut Hokkaidolle (miten hitossa sen suuntavaisto ja kuoleman etsiminen on johtanut tänne asti?) ja tapaa siellä Akakabutoa vastaan käydyssä sodassa mukana olleen Hakuroun. Se oli muuten ihan lempparihahmojani GNG:ssa, mahtavaa saada vähän vanhaantuneena ja arvokkaampana herrasmiehenä se takaisin. Ilmeisesti Hakurou on aikas varhain susimangaosuuden jälkeen palannut kotisaarelleen takaisin, sillä sen korviin ei ole kantautunut mitään Weedistä, Hougenista tai mistään muustakaan aiemmasta tapahtumasta. 

Saarelle on uinut myös joukko epämääräisiä koiria, joilla on perussuunnitelma rauhan tuhoamiseksi: valloitetaan maat ja tapetaan kaikki vanhat asukkaat alta pois. Jaha, kuulostaapa itsevarmalta suunnitelmalta!
Arpinaamainen koira nimeltä Victor, joka näyttäisi olevan joukkojen johtaja kertoo Jeromelle heidän tulleen hyisiltä Pohjoisen mailta. Jostain täältä Euroopan suunnalta?

Jerome jää vangiksi hortoillessaan yksin saarella sateensuojaa etsimässä. Lydia-niminen narttu näyttää hivenen oudolta ilman tummia kuvioita kuten muilla sakemanneilla. Sen väristä tulee mieleen ihan hopeanharmaa tai vaaleanruskea. No, hahmona se on ainakin alkuunsa hivenen viekkaan ja juonittelevan oloinen. 
Olisi vaihtelua sarjan tavallisiin naishahmoihin kun kerran on armeijassa ja vieläpä ilmeisesti aika hyvässä asemassakin. Sen käytös Jeromea kohtaan tuntuu aluksi halveksuvalta ja ylimieliseltä, mutta jotenkin tuntuu että Jerome tekee siihen jopa jonkinlaista vaikutusta omalla itsepäisyydellään...vai kuvittelenko liikoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti