lauantai 7. huhtikuuta 2018

Weed 42: Maximin Päätös

Venäjältä tulleen armeijan rivit rakoilevat. Saako Ouun armeija lisää taistelijoita riveistä? Entä voiko loikkareihin luottaa?


Takakannen teksti antaa toiveikkaasti ymmärtää, että nyt niitä sotakoiria alkaa vähitellen siirtyä lisää Ouun joukkoihin. Mutta eipäs siirtynytkään enempää kuin kaksi, ainakaan tässä vaiheessa. Etukannen kuva on hieno, mutta taaimmaisena jonossa kulkevat koirat on kyllä piirretty pikaisesti...

Akame ja Kougat ryntäävät pelastamaan Maximia, joka on menossa kuolemaan petturi-Victorin kohdaten. Akame kertoo Maximille että se voidaan ottaa Ouun joukkoihin mukaan ja sillä olisi mahdollisuus Gininkin tapaamiseen. Suzakulla on revetä otsasuoni päässä, kun se näkee Maximin edessään. Kyllä toisaalta ymmärrän tämän kiukun, olihan Maxim kuitenkin mukana siinä suuressa verilöylyssä kun kaikki Hokkaidon villikoirat Hakurou-isää myöten tapettiin. 
Suzakulta menivät kaikki veljetkin, ja taistelutoverit - unohtamatta tietenkään pentujenkin tappamista.(Vaikka eihän Maxim siihen osallistunutkaan, muttei Suzaku sitä tietenkään tiedä) 

Olen iloinen, että sotakoirien rivit rakoilevat näin raa'asti, ja että Maxim ymmärsi valita oikean puolen, mutta säälin silti todella paljon koko perheensä menettänyttä Suzakua joka joutuu tästedes katselemaan tappajaa vierellään.Yhtälailla se Maxminkin tuli saarelle tunkeutujana alkuperäisiin asukkaisiin ylimielisesti suhtautuen, ja tappoi monta koiraa. Täysin synnitön ei siis ole senkään ansiolista.
Vanha Akame loikkii kevyesti puissa, vaikka sillä on itsensä kokoine Maxim kyydissään. Melkolailla on voima veteraanilla! Olenkin usein sen voimavaroja ihmetellyt, sillä olihan Akamella hiukan jo vuosia kertynyt jo GNG:n alussa, kun se ensimmäisen kerran ilmestyi. Ja edelleen jaksaa juosta ja taistella kuin parivuotinen uros.

Oli lyödä käsiä yhteen silkasta ilosta -ja helpotuksesta, kun Weed päättääkin GB:n kehotuksesta lähteä keräämään armeijaa Hokkaidolle. Vihdoin tuli järkiinsä nuori ylipäällikkö, vaikka tämä tietääkin eroa joksikin aikaa omasta morsiamesta. Mutta kyllä tuntuu vielä kauan aikaa menevän, ennenkuin Weed on valmiina vihollisen edessä. 
Sillä välin voi tapahta vielä vaikka mitä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti